Biografie 

Over Ineke Rietveld

Ze groeide op met pony’s en paarden en was gedurende tien jaar docente bewegingsonderwijs (lichamelijke opvoeding) op een middelbare school. In 1993 werd ze advocaat en vanaf 1996 ook gecertificeerd mediator. Sinds 2010 werkt ze nog uitsluitend als coach, systeemopsteller en advocaat voor cliënten in de psychiatrie.

Vooral de boeken van de internationaal bekende schrijfster Linda Kohanov “De Tao van Equus, de weg van het paard” en “Ruiter tussen twee werelden, het paard als genezer en therapeut”, verbreedden haar kijk op waar paarden toe in staat blijken te zijn.  Ze ging naar Arizona, USA, met haar paard Bentley in september 2009, werd Eponaquest Instructeur en keerde terug naar Nederland in mei 2010.

In 2011/2012 volgde ze de opleiding systeemopstellingen met behulp van paarden, onder leiding van Gaudia Galama en Claes-Berend van der Kolk.
Sinds juni 2013 woont ze met de paarden Bent, Cherokee en Süsse en andere huisdieren in Overijssel.

Ze laat zich inspireren en leiden door haar gidsen, door Universele en Innerlijke Kennis, met behulp van de Eponaquest filosofieën en de hulp van paarden, de (voor-)ouders van de paarden en de Natuur als Geheel.